Nebunii care fac lumea mai bună

Sunt sigură că și voi aveți măcar unul pe lângă voi. Baiatul straniu sau fata mai altfel. Colegul sau colega cu ciudățenii. Femeia dusă sau bărbatul plecat. Bătrâna care n-are ce face, vecinul care aiurește. Toți cei care nu sunt ca noi, restul. Ci un pic diferiți, așa cumva, mai nebuni.

Ei sunt mereu în altă lume, pe altă planetă. Ei văd ceea ce alții nu văd, vor ceea ce alții nu vor, visează la lucruri atăt de naïve, încât nu ai cum sa nu-i compătimești.

Cum așa să aduni de pe străzile globului toți câinii și pisicile vagabonde?

Cum așa să plantezi copaci în toate locurile necopăcite?

Cum să hrănești toți flămânzii, să încălzești toți înghețații, să mângâi toți obijduiții?

Cu propriile forțe? Mergând așa, din ușă în ușă, adunând semnături, punând bănuț la bănuț? Pisica la pisică, copac la copac, pâine-cald-bun la pâine-cald-bun?

Da, :)  răspund ei zâmbind, anume așa. Începi cu 1, apoi cu 100, apoi cu 1000.

Azi la brutărie o femeie mi-a cerut 20 de cenți.

– Scopul nostru e să construim case pentru păsări în pădurea Boulogne. Păsările vor veni, dacă vor avea case, neapărat vor veni. Și vor scoate pui și va fi bine.

M-am gândit că e nebună. Se vedea după zâmbet, după tăblița pe care o purta în gât, după acea bucurie care o transfigura și o făcea să strălucească ca un bec de zi. I-am dat. Pentru casă, pentru păsări, pentru vis.

Pentru nebunia ei care ne face lumea mai bună.

1,768 total views, 2 views today

Share Button

Comment (1)

  1. FineArtMoldova

    O nebunie frumoasa e si promovarea artei! Am inceput dintr-o pornire de a descoperi ceva ce ne reprezinta, dar despre care cunoastem foarte putin. Atunci cand faci ceva cu suflet ai satisfactie. Adevarat e ca ai si dureri de cap. Experienta, insa, este atat de diferita! Nu-mi place sa copii. Prefer sa merg pe o cararusa nebatatorita, sa descopar si sa vad lumea, lasand la o parte prejudecati.

    Reply

Lasă un commentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>